Accomodatie Stal Veldhof

Stal Veldhof wordt gekenmerkt door een eigen, karakteristieke uitstraling. Duurzaam, open en sfeervol zijn de kernwoorden. Zo springt de indeling van de locatie en de gebruikte materialen in het oog.

Veel lucht, licht, ruimte en dus afwisseling en mogelijkheden voor beweging. Dat is wat we wilden voor onze paarden.

TRAININGSFACILITEITEN BUITEN

De trainingsfaciliteiten op Stal Veldhof zijn uitermate geschikt voor sport en fokkerij. Onze rijpiste is voorzien van een uitstekende bodem, gedraineerd en zelfs tijdens perioden met vorst kunnen we buiten lang doortrainen. Daarnaast is er een gedraineerde longeer-piste met een doorsnede van 18 mtr. Wat mentaal verfrissend voor de paarden werkt is de omgeving van Stal Veldhof. Via een rechtstreeks zandpad is een groot bosgebied te bereiken met ruiterpaden waar gereden kan worden en waar dus frequent gebruik van wordt gemaakt.

WEIDE

Onze huiskavel omvat plm. 2,5 ha welke ingedeeld is in weilanden voor de merries met of zonder veulens. In ieder weiland is een drinkwatervoorziening aanwezig. De huiskavel is omheind met een houten hekwerk.

Daarnaast is er weiland beschikbaar voor de opfok van enkele merrie-veulens, jaarlingen en/of twee-jarigen.

BOXEN

In de stal hebben we veel aandacht besteed aan sociale mogelijkheden voor paarden. De tussenwanden in de boxen hebben een kijkluik en daarnaast heeft iedere box een buitenluik. Paarden kunnen elkaar altijd zien en ruiken, maar niet beschadigen. Alle stalgangen kunnen apart worden afgesloten met schuifdeuren.

Onze opfokstal bestaat uit twee loopstallen met ieder een vaste uitloopruimte naar buiten. Aan de voorkant, bij het voerhek, staan de jonge paarden niet op beton maar op rubber-matten, er is daardoor minder ongewenste slijtage aan de hoeven. Dankzij het Flybusters-systeem is er nauwelijks overlast van vliegen op stal. Verder zijn alle voorzieningen voor een professionele stal aanwezig, zoals zadelkamer, toilet, spuit- en poetsplaats en een ruimte voor fourage.

De stal is volledig afsluitbaar en er is camera-bewaking die vanuit huis en mobiel bekeken kan worden.